Hyrylän Hyvän Tuulen Tuvan 25-vuotisjuhla – vanhustenviikon päätös

Vanhustenviikon 1-8.10.2017 viimeinen päivä alkoi messulla Tuusulan kirkossa ja Hyrylän Hyvän Tuulen Tuvan 25-vuotisjuhlalla Hyökkälän koululla. Juhlassa oli reipas tunnelma.

Jaakko Sukula säestää kitaralla kuoroa.

Tuusulassa on neljä Hyvän Tuulen Tupaa – Hyrylä, Jokela, Kellokoski, Riihikallio. Toiminta alkoi Roselius-säätiön piirissä 25 v sitten liikkeellelaittajina diakonissa Kyllikki Samila, äitini Liisa ja Kyllikki Koski ja moni muukin. Tampereelta oli käyty mallia ottamassa.

Toiminnasta vastaa nykyisin suurimmalta osin seurakunta suuren vapaaehtoisjoukon voimin. Tuusulan kunta osallistuu toiminnan kustannuksiin 50/50 periaatteella. Viikottain vanhuksia toiminnassa on parisen sataa, ikähaitari 70-95 vuotta.

Tällä hetkellä (2017) Tuusulassa yli 75-vuotiaita on noin 2.200. Vuonna 2025 yli 75 vuotiaita arvellaan olevan jo kaksinkertainen määrä, 4.400 kuntalaista.

Jatkossa kunnan yksi perustehtävä on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen yhteistyössä muiden toimijoiden – seurakunta, vapaaehtoiset, yhdistykset, yritykset, muu julkinen sektori – kanssa.

Tämä Hyvän Tuulen Tupien toiminta on yksi tärkeä osa tätä toimintaa.

Minä sain tuoda juhlaan Tuusulan kunnan tervehdyksen. Yleisön joukossa oli useita tuttuja ihmisiä. Mm Saara, ensimmäinen “hoitotätini” seurakunnan päiväkodista 1960-luvun puolestavälistä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *