Mikkolan koulun uusi lähiliikuntapaikka – avajaiset

Eilen perjantaina sain avata oppilaiden kanssa Mikkolan koulun uuden lähiliikuntapaikan. Hienosti oli runsaat kolmesataa koululaista opettajineen rivissä meidän puheenpitäjien, kahden koululaisen ja minun edessä. Lupasin puhua korkeintaan neljä minuuttia, lupaus piti, kaksi koulutyttöä tuli kiittämäänkin hyvästä puheesta 

Mikkolan koulu on kaksisarjainen alakoulu. Lisäksi koululla on 14 erityisopetuksen ryhmää. Siksikin tämä lähiliikuntapaikka on erityisen tärkeä, useita erilaisia oppilaita, joilla erilaiset kyvyt ja tarpeet liikkua. Eri pisteitä voidaan käyttää useiden oppiaineiden opetuksessa, hyvä esimerkki iso värikäs kertotaulu, jota minä ihmettelin, että mikäs tämä oikein on. Kyllä sitten selvisi.

Lähiliikuntapaikkoja on rakennettu Tuusulassa suunnitelmallisesti vuodesta 2010 alkaen koulujen yhteyteen, päiväkotien läheisyyteen. Viime vuonna oli Jokelan Pertun vuoro, nyt Mikkolan koululla, ensi vuonna Kellokosken uudella yhtenäiskoululla. Mikkolan koulun lähiliikuntapaikka maksoi 420.000 euroa, siitä 120.000 euroa oli avustusta.

Kiitokset koulun väki, opettajat ja koululaiset, olivat mukana suunnittelussa alusta asti. Koululaisten toive oli mm pururata.

Illalla oli pakko päästä Ainon kanssa pelaamaan korista kentälle. Eikä oltu todellakaan ainoita paikalla liikkumassa ja viihtymässä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *