Terho Lousaa, Tuomalan reksiä, eläkkeelle saattamassa

Tuomalan koulun rehtorin Terho Lousan eläkejuhlia vietimme eilen torstaina täynnä kyläläisiä, entisiä ja nykyisiä oppilaita ja meitä muita vieraita olevassa koulussa. Terho tuli Tuusulaan opettajaksi Hyökkälän kouluun v 1982, silloin olin koululautakunnassa. 1987 Terho siirtyi Tuomalan kouluun, rehtoriksikin. Nyt 2017 sain olla paikalla Terholle puhumassa kasvatus- ja sivistystltk:n pj:nä.

Näyttökuva 2017-09-30 kello 21.31.15

Terho on tehnyt upean työn opettajiensa ja oppilaiden kanssa opetuksen kehittämiseksi. Kaksi vuosikymmentä on kestänyt yhteistyö mm Helsingin yliopiston kanssa opetuksessa ja oppimisessa. Nyt uuden valtakunnallisen opetussuunnitelman myötä esiin tullut ilmiöopettaminen on Tuomalassa jo pitkään ollut käytössä, näiden opettajien kehittäessä ja ottaessa vuosikausia sitten jo käyttöön.

Näyttökuva 2017-10-05 kello 21.50.08

Tuomalasta on kuultu myös muualla. Peter Vesterbacka on useasti käynyt koululla viimeisen vuoden aikana. Minä sain välittää Peterin terveiset Terholle: “Sano, että aivan loistava esimerkkki johtajuudesta jota Suomessa tarvitaan joka tasolla ja joka paikassa. Uskallusta ja rohkeutta, jota me kaikki tarvitsemme.”

Terhon tuntien luulen, että mies ei ihan heti eläkepäiville jää, vaan jatkaa oppimisen vallankumousta meitä muita auttaen.

Kiitos Terho!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *