Keravan Saviolta Tuusulan Riihikallioon – kävellen puolitoistatuntia, ympäristöä tarkkaillen

Hyvin palveleva Fiat Grande Punto vm 2007 tarvitsi korjausta pyöränripustukseen. Apua sain Savion Teboililla, Hämäläisen Mikan huoltoasemalla. Kun korjaus jäi yhtä osaa vaille ja auto odottamaan sitä, päätin kävellen ja läppäri kainolassa kävellä kohti Riihikalliota. Googlen Mapsin mukaan 1,5 tuntia, runsaat 7 kilometriä.

Savion poikki kävellyssäni huomioni kiinnittyi tiiviiseen rakentamiseen, myönteisellä tavalla. Vanhoja asuinrakennuksia muistuttaen Savion ja Keravan teollisesta historiasta. Isolan Samuli, Keravan uunituore kunnanhallituksen puheenjohtaja tietää näistä asioista paljon, kotiseutuharrastajakin kun on.

Tämän kesän kestoaihe Tuusulassa on ollut ulkoalueiden kunto ja hoito. Keravaa ja Järvenpäätä on pidetty esimerkkeinä hyvästä ulkoalueiden ja puistojen hoidosta. Tuusulassa parannettavaa on. Näin usein itsekin ajattelen ja mietin, miten voisimme asiaintilaa parantaa. Usein olemme ankaria itsellemme, joskus turhaankin. Siellä täällä Saviollakin näkyi paikkoja, jossa voisi hieman enemmän panostaa hoitoon…

Hyvin monikulttuurisuus näytti toimivan vieri vieressä Saviolla: Koivikon intialainen ravintola pizzeria ja Savion VPK:n asema.

Kävellessäni muutaman minuutin välein korvat täytti lentokoneiden kova melu. Kerava on Helsinki-Vantaalle laskeutuvien lentokoneiden toinen valtareitti Espoon suunnan lisäksi. Vaikka me eteläisessä Tuusulassa olemma lähempänä lentokenttää, melussa jäämme onneksi Keravan jälkeen.

Jossain vaiheessa kävellessäni hiekkatietä – Pursutietä – tulin tulin Tuusulan puolella. Rajan tuntumassa silmät osuivat hienoon arvioni mukaan 1960-luvulta peräisin olevaan omakotitaloon. Kuvan otin, kun hieno rakennus oli, minun mukaistani arkkitehtuuria. En sitä tähän liitä kunnioituksesta yksityisyyttä kohtaan.

Loppumatka Tuusulan Itäväylää pitkin oli hiukka yksitoikkaista. Jatkuva liikenteen virta huminoineen häiritsi, kun samalla kuuntelin Yle Areenasta Tiedeykkösen radio-ohjelmaa “Dialoginen kohtaaminen – mieli syntyy vuorovaikutuksesta toisiin”. Viimepäivien ja vuosienkin aikana Tuusulassa kokemastani vuorovaikutuksesta tunnen, että tämä ohjelma kannattaisi monen kuunnella. Koskee niin henkilökohtaista elämää kuin julkistakin.

Dialoginen kohtaaminen - mieli syntyy vuorovaikutuksessa toisiin

Rihan palvelukeskuksen kohdalla meni hieman ylimääräistä aikaa, kun törmäsin Tuusulan Soten Liimataisen Marjoon ja kaiketi neljä vuotta tyhjänä olevien palveluksen liikuntatilojen elokuussa vuokraamisen aloittavaan riihikalliolaiseen yrittäjään. Elokuussa tilat saavat arvoistansa käyttöä Tuusulan kunnan eri toimialojen, Yrjö ja Hanna -säätiön sekä tervetulleen yrittäjän  Hanna Lampenin Sinun Keho – yrityksen kanssa 14.8.2017 alkaen. Että tähän on päästy, on vaatinut muutaman kerran “selkeää artikulointia” ja hieman herättelyäkin. Mitä enemmän on osapuolia, sitä vaikeammaksi usein asiat menevät.

Google Mapsin ennuste 1 h 28 min hieman ylittyi näiden ylimääräisten pysähdysten takia. Tarkka kuitenkin oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *